12 от 12, нокаут и първа титла в профибокса за Тервел Пулев (видео)

06:23
12 от 12, нокаут и първа титла в профибокса за Тервел Пулев (видео)

Фантастична победа номер 12 на Тервел Пулев наелектризира близо 11 хиляди зрители в "Арена Армеец", след като при третия нокдаун Леонардо Бруцезе не се изправи и призна категоричното си поражение.

 

Тервел вече има титла в професионалния бокс - тази на Европейския съюз, а до края на годината ще изиграе още един двубой, най-вероятно в Хърватия, преди дългоочаквана битка в Чикаго в началото на 2019-а.


Пулев бе безмилостен, клиничен в ударите си и безапелационен, като реално реферът на ринга нямаше нужда да отброява при последния нокдаун, защото нямаше смисъл - италианецът бе приключен в началото на втори рунд.


Бруцезе започна агресивно, въпреки че бе заграждан от Пулев, като не се оставяше да бъде притискан до въжетата, но тази доблестна тактика продължи само 30 секунди, защото Тервел го разклати с дясно кроше. Италианецът все пак се измъкна от напеченото положение с добра работа с крака, но нова безпощадна комбинация ляво-дясно кроше, а в добавка и удар в тялото, пратиха Бруцезе на колене.


Той се изправи, но защитата му не бе на нивото на атаките на Тервел, който регистрира втори нокдаун след канонада и безкомпромисно ново дясно кроше.


 
Така гонгът спаси Бруцезе, но Пулев записа два нокдауна и спечели рунда с 10:7.


Тервел се измъкна с клинч от атака с леви прави на Бруцезе, но сравнително рано отново прати противника си на земята с кроше. Очевидно бе, че италианецът няма да се изправи, но съдията реши да брои до 10, преди да заключи нокаута, предизвикал бурни овации в "Арена Армеец".

 

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация