Федерер с титла номер 99 в кариерата си

20:02
Федерер с титла номер 99 в кариерата си

Роджър Федерер триумфира за девети път в своята кариера с титлата на домашния турнир в Базел. Швейцарският маестро победи в два сета румънския квалификант Мариус Копил след 7-6 (5), 6-4. Федерер игра за 12-ти пореден път на финала в надпреварата, като е в серия от 20 поредни победи в швейцарския град.

Двубоят започна с пробив на румънеца, за когото това бе първи финал на тенис турнира в Базел. На полуфиналите той бе отстранил поставеният под номер 2 в основната схема Александър Зверев в три сета. Федерер обаче се окопити и стигна до тайбрек, в който поведе с 6-3 точки. Копил спаси два сетбола, но при третия изкара топката в аут и швейцарецът спечели откриващата част.

Вторият сет започна по подобен начин на първия, като Копил реализира брейк във втория гейм и поведе с 4-1, но класата на 20-кратния шампион от турнирите на Големия шлем си каза думата и той спечели пет последователни гейма, за да ликува с домашния трофей.

Това бе и 99-ти трофей в забележителната кариера на 37-годишния тенисист. Единственият, който има повече от него, е Джими Конърс, който е спечелил 109. Федерер се класира вече за Заключителния Мастърс на осемте най-добри в Лондон, а следващата седмица започва участието си в Париж.

Роджър е поставен под номер 3 в основната схема на надпреварата и стартира от втория кръг, където ще чака победителя от двубоя между Милош Раонич и получилия ,,уайлд-кард“ местен любимец Жо-Вилфрид Цонга.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация