Свитолина спечели финалния турнир при жените

16:40
Свитолина спечели финалния турнир при жените

Елина Свитолина спечели най-голямата титла в своята кариера, след като победи Слоун Стивънс с 3-6, 6-2, 6-2 за 2 часа и 23 минути във финалите на WTA в Сингапур. След като отпадна от груповата фаза при дебютното си участие миналата година, украинката спечели всичките си пет двубоя през този сезон и не остави съмнение в триумфа си на азиатска земя. Свитолина и Стивънс вече имат по две победи в съперничеството си.

Двубоят започна по-добре за американката, която проби подаването на украинката и поведе с 3-0 в първия сет. Въпреки че опита да се завърне в откриващата част, Свитолина преклони глава пред Стивънс и бившата шампионка от Ю Ес Оупън се доближи на сет от крайната победа.

Украинката обаче в никакъв случай не се беше предала и на свой ред поведе с 3-1, но Стивънс върна пробива в следващия гейм. Вместо да продължи по възходяща, американката допусна нов пробив, а след това съперничката й затвори втория сет, за да възстанови статуквото на корта.

В третата част отново Свитолина поведе рано с пробив, който Стивънс върна, но загуби веднага инициативата и в крайна сметка Елина триумфира с титлата в Сингапур. Ключово за успеха се оказа количеството непредизвикани грешки в двубоя – 18 за Стивънс и само 6 за шампионката от Украйна. 24-годишната тенисистка завършва годината с четири титли след успехите си в Бризбън, Дубай и Рим.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация