Джокович е новият водач в световната ранглиста

18:20
Джокович е новият водач в световната ранглиста

Новак Джокович ще оглави световната ранглиста при мъжете в понеделник след края на турнира в Париж, след като досегашният номер 1 Рафаел Надал се отказа от двубоя си с Фернандо Вердаско във втори кръг. Испанецът страда от травма на коремната област и сдаде върха в мъжкия тенис без игра в зала ,,Берси“.

Вчера Джокович стартира с победа участието си във френската столица след чист успех над португалеца Жоао Соуса. Сърбинът се намира във великолепна форма, след като няма загуба от Уимбълдън насам, печелейки последователно турнирите в Ол Инглънд Клъб, Синсинати, Ю Ес Оупън и Шанхай. Надал от своя страна се завърна в Париж, след като не бе играл от Ю Ес Оупън насам поради тендинит на коляното. 32-годишният испанец така и няма да получи шанс да завърши годината като номер 1 за пети път в своята кариера.

От своя страна 14-кратният победител в турнирите от Големия шлем Джокович ще приключи годината на първо място за пети път в своята професионална тенис кариера. Сърбинът ще се изправи срещу Дамир Джумхур в следващия етап, докато на мястото на Надал срещу Вердаско ще играе щастливият губещ от Тунис Малек Джазири.

Междувременно, Роджър Федерер и Фабио Фонини също продължават без игра в следващия кръг, след като съперниците им Милош Раонич и Мартон Фучович се отказаха поради травми. За трети кръг се класираха още Кей Нишикори, победил местния любимец Адриан Манарино, Джон Иснър, надвил драматично Михаил Кукушкин, Александър Зверев, който се справи с Франсис Тиафо и шампионът от миналата година Джак Сок, който отстрани още един представител на домакините в лицето на Ришар Гаске.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация