Квитова и Плишкова ще изведат Чехия на финала на Фед Къп

18:29
Квитова и Плишкова ще изведат Чехия на финала на Фед Къп

Петра Квитова и Каролина Плишкова ще изведат Чехия на финала на Фед Къп срещу защитаващите титлата си САЩ в Прага на 10-11 ноември, съобщи капитанът на Чехия Петър Пала. Световните номер 7 и 8 ще бъдат допълнени в състава от номер 1 при двойките Катерина Синякова и номер 5 при двойките Барбора Стрицова.

,,Много съм развълнуван, че имам възможността да събера най-силния състав на Чехия за финала“, заяви капитанът Пала. Финалът между Чехия и САЩ противопоставя най-титулуваните страни в историята на Фед Къп – САЩ имат 18 трофея, докато Чехия е с 10, включително 5 като Чехословакия. През изминалата година американките триумфираха във финала над Беларус, като преди това бяха отстранили чехкините на полуфинал.

Водени от Квитова и Плишкова, Чехия печелят пет от последните седем издания на най-престижното отборно първенство по тенис за жени, като са успешни в трите надпревари на домашна земя в Прага. ,,Играем добре във финалите, но не достатъчно добре срещу американките. Нямаме загуба на финал в Прага, но не сме побеждавали САЩ в спора за трофея“, добави Пала. В тазгодишните полуфинали Чехия победи Германия, докато САЩ отстрани тима на Франция.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация