Григор Димитров тръгна с победа в Париж

18:36
Григор Димитров тръгна с победа в Париж

Григор Димитров започна успешно кампанията си в последния турнир от Мастърс 1000 сериите в Париж. Българинът се справи със съпротивата на Роберто Баутиста-Агут във втори кръг след 7-6 (10), 6-4. Това бе трета победа от четири двубоя за деветия в света Димитров.

Първият сет бе равностоен, като двамата така и не успяха да се пробият и логично развръзката бе решена в тайбрек. В него испанецът поведе с ранен минипробив за 2-0, но българинът отвърна с три поредни точки. Последва нов минибрейк и Димитров имаше три сетбола при 6-3. Той обаче така и не успя да оползотвори трите си шанса за затваряне на откриващата част и Агут достигна до 6-6. При 11-10 Григор все пак съумя да спечели първата част след 12-10.

Вторият сет започна отлично за него след ранен пробив. Димитров реализира още един, за да дръпне с 4-1 в геймовете, но тогава Баутиста-Агут показа непримиримия си дух и се върна в резултата, изравнявайки за 4-4. Испанецът обаче не може да материализира набраната инерция от трите последователни гейма и допусна нов решителен пробив, след който Григор сервира успешно за крайния успех.

Следващият му съперник ще бъде хърватина Марин Чилич, който снощи победи германеца Филип Колшрайбер в два сета.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация