Гришо отпадна драматично от Мастърс-а в Париж

14:35
Гришо отпадна драматично от Мастърс-а в Париж

Поставеният под номер 9 в основната схема Григор Димитров записа драматично поражение с 6:7(5), 4:6 за 1 час и 51 минути игра от номер 5 Марин Чилич в осминафинален сблъсък на тенис турнира от сериите "Мастърс" в Париж. Така българинът изигра последния си официален двубой за 2018 година, тъй като няма да защитава титлата си от Финалите на АТР.

За разлика от Виена и Париж, където се провали със слаба игра срещу непретенциозни опоненти, този път Димитров демонстрира доста по-качествен тенис и направи някои невероятни отигравания, като отрази пет сетбола в първия сет преди тайбрека, в който имаше предимство, но негови грешки дадоха шанс на Чилич да вземе предимство. Вторият сет започна по най-лошия начин с подарен пробив, а после хърватинът значително изчисти играта си и намали до минимум грешките, като в същото време се напасна към тактиката на Григор в разиграванията и се възползва от ранно спечеления аванс, за да затвори мача.

Така в Париж Димитров отново не можа да прескочи 3-ия кръг, както се случи в шест от седемте му участия във френската столица, като през 2012-а бе спрян във втори кръг като квалификант от Хуан Монако. Това бе пети мач между Димитров и Чилич, чийто първи сблъсък е от 2014-а в Бризбън, когато хърватинът печели. Именно в Париж през 2015-а Григор постигна първия си успех над този съперник, а на Олимпийските игри в Рио де Жанейро българинът отстъпи в два сета. Малко по-късно на "Мастърс"-а в Синсинати също през 2016-а Чилич спечели в три сета.

Хърватинът ще се изправи срещу Новак Джокович или Дамир Джумхур на четвъртфиналите, а Григор загуби 27-мия си мач в 3-и кръг на турнир от сериите "Мастърс" от общо 59 участия в основната схема в кариерата си.

Роденият в Хасково тенисист ще се свлече до 19-а позиция в световната ранглиста следващата седмица.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари