Суарес донесе драматична победа на Барса (видео)

10:12
Суарес донесе драматична победа на Барса (видео)

Барселона обърна Райо Валекано с 3:2 като гост в среща от 11-ия кръг в испанската Ла Лига. В герой за каталунците се превърна уругвайският нападател Луис Суарес, който реализира две попадения, включително и победния гол в 90-та минута.

Двубоят започна по-добре за гостите, които откриха именно чрез уругваеца, който получи топката от Жорди Алба и от близко разстояние вкара за 1:0 в 10-та минута. Домакините реагириха позитивно на допуснатия ранен гол и изравниха в 35-та минута. Автор на попадението стана Хосе Поцо, който с хубав удар извън наказателното поле възстанови паритета и не остави шансове на Марк-Андре Тер Стеген. Шампионите имаха възможност да поведат отново, но ударът на Луис Суарес се отклони от гредата на Алберто Гарсия.

През втората част съфамилникът на вратаря на Райо Алваро Гарсия отбеляза за 2:1 и домакините осъществиха пълен обрат. Веднага след гола наставникът на Барса Ернесто Валверде реагира, като пусна в игра Осман Дембеле. Бившият футболист на Борусия Дортмунд се отплати за гласуваното доверие на треньора, изравнявайки в 87-та минута след хубав изстрел от воле. Гостите обърнаха тотално развоя на събитията, когато Сержи Роберто намери в наказателното поле Луис Суарес, който от няколко метра не сгреши, за да донесе инфарктния успех на ,,блаугранас“.

С тази победа каталунците остават на върха в класирането с четири точки преднина пред Атлетико Мадрид и Алавес. Вторите могат да излезнат еднолично зад Барса в таблицата при успех в гостуването на Ейбар.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация