Реал с интерес към талант на Сити

13:07
Реал с интерес към талант на Сити

Отборът на Реал Мадрид се интересува от младия полузащитник на Манчестър Сити Брахим Диас, твърди журналиста Алваро де Градо от Марка. ,,Белият балет“ може да потърси трансфер на младия талант през зимата или лятото. Настоящият договор на 19-годишния футболист с ,,гражданите“ изтича през юни, но според информациите в испанската медия, от клуба не са успели да убедят играча да продължи кариерата си на ,,Етихад“.

Диас прикова погледите върху себе си, след като класира тима на Сити на четвъртфиналите за Карабао Къп след двата си гола срещу Фулъм. Мениджърът на ,,небесносините“ Пеп Гуардиола вече заяви, че бъдещето на играча не е в негови ръце. ,,Той отлично знае отношението на клуба към младите футболисти. Ние искаме да ги запазим в нашите редици, като Брахим не прави изключение. Но решението да останат в отбора не зависи от нас, а от тяхното желание. Ние ги искаме, но финалното решение взимат те, агентите им, семейството“, завърши Гуардиола.

Диас има три участия през настоящия сезон с екипа на Сити. Шампионите вече преотстъпиха Джейдън Санчо в Борусия Дортмунд, където 18-годишният тийнейджър се представя великолепно от началото на сезона в Бундеслигата. Гуардиола ще се опита да задържи Диас, но при ограничените игрови минути на терена за младока, решението той да напусне може да се окаже неизбежно.

В конкуренцията на Лирой Сане, Рахийм Стърлинг, Рияд Марез и Бернардо Силва ще бъде трудно за Диас да получи повече титулярно време за ,,гражданите“. Сити приемат у дома Саутхемптън днес във Висшата лига, преди да домакинстват и на Шахтьор Донецк в Шампионската лига в сряда.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация