Конте ще съди Челси за неполучени заплати

22:02
Конте ще съди Челси за неполучени заплати

Бившият мениджър на Челси Антонио Конте е отказал да се срещне с клуба и ще се изправи в съда срещу тях заради неполучаването на остатъка от заплатата си, съобщават "Скай Спортс".

Италианският наставник, който наскоро отхвърли офертата на Реал Мадрид, е на мнение, че трябва да получи финансовото си възнаграждение, най-малкото от уважение за работата, прекарана в лондонския клуб. Адвокатите на специалиста обсъждат два варианта от няколко седмици насам – едната е за работен трибунал, а другата е свързана с Спортния арбитражен съд.

От клуба се опитаха да се свържат с Конте на четири очи, но италианецът категорично е отказал да приеме тази среща. Според информации, той иска 8.7 млн. паунда като неустойка прибавени към остатъка от неизплатената му заплата, която възлиза на 11.3 млн. паунда.

От Челси отказват да платят на треньора заради неговото поведение в последния му сезон начело в лондончани, по-специално срещу Диего Коста, отсъствието му от рекламни мероприятия, закъснението му за пресконференции и паркирането на непозволени места на тренировъчната база в Кобъм.

Челси гостува на БАТЕ Борисов в Лига Европа в четвъртък, а после приема у дома Евертън в неделя.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация