4 от 4 за Челси в Лига Европа (видео)

22:06
4 от 4 за Челси в Лига Европа (видео)

Челси се представи неубедително при гостуването си на БАТЕ (Борисов) в Лига Европа, но все пак спечели с 1:0 и си гарантира продължаване напред от Група "L". Домакините удариха три греди и като цяло нямаха никакъв късмет, докато лондончани стигнаха до успеха с първия си удар в очертанията на вратата, дело на Оливие Жиру в 52-ата минута. За световния шампион това е първо попадение за Челси от май насам.


Така тимът на Маурицио Сари събра 12 точки и е убедителен лидер, като почти сигурно ще финишира и като победител. Втори засега е МОЛ Види с 6 точки след успеха над ПАОК с 1:0 след гол на Георги Миланов. Гръцкият тим и БАТЕ остават с по 3 точки.


Сари беше направил седем промени в стартовия състав в сравнение с този от изминалия мач срещи Кристъл Палас в Премиър лийг. Местата си запазиха само вратарят Кепа Арисабалага, Рос Баркли, Жоржиньо и Педро Родригес. Еден Азар и Оливие Жиру бяха в атака, а с капитанската лента беше Гари Кейхил, който по принцип играе редовно само в Лига Европа. За първи път от четири година насам Челси започна с цели трима англичани в мач от евротурнирите.


Опитният Александър Хлеб беше звездата в редиците на БАТЕ.
Началният сигнал прозвуча при температура от само 3 градуса над нулата и мъгла. Гостите веднага се настаниха в половината на съперника и започнаха да разиграват топката в търсене на пролуки в защитния вал.
В 12-ата минута обаче домакините бяха близо до откриването, но ударът на Бага срещна гредата. Само две минути по-късно Кепа трябваше да се намесва след заучено изпълнение на корнер.


Последваха обаче минути без възможности пред нито една от двете врати. Лондончани се задоволяваха с владението на кълбото, но нищо повече. Беларусите пък се защитаваха спокойно и така нищо интересно не се случваше.
Така Челси завърши първата част без нито един изстрел в очертанията на вратата на домакините.


След почивката обаче Сари коригира играта на своите момчета и в 52-ата минута те поведоха. Тогава Емерсон Палмиери центрира към Жиру, който с глава прониза Шчербитцки в близкия му ъгъл.


БАТЕ беше на крачка от изравняването в 58-ата минута, но и този път гредата спаси Кепа. След още две минути 100-процентова възможност пропиля Алексей Риос, след като шутира високо над вратата.


Малко след час игра Азар напусна игра за сметка на Вилиан. Секунди след това Жиру се размина с второто попадение, след като вратарят спаси.
Играта продължи да бъде равностойна и тимът от Премиър лийг изпитваше трудности в стремежа си да реши битката с втори гол.


Даже към края футболистите в жълти екипи натиснаха и се стигна до няколко опасности пред Кепа, а в добавеното време отново страничният стълб го спаси.
В следващия кръг след три седмици Челси приема ПАОК, а БАТЕ е домакин на МОЛ.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация