Джокович мечтае за нов триумф в Лондон

18:11
Джокович мечтае за нов триумф в Лондон

Световният номер 1 Новак Джокович заяви на пресконференция преди началото на заключителния Мастърс в Лондон, че е много доволен от последните си пет месеца. Сърбинът е устремен към шести трофей от надпреварата на осемте най-добри. Той спечели Уимбълдън и Ю Ес Оупън, като преди седмица стана официално номер 1 в света, замествайки на върха в мъжкия тенис Рафаел Надал, който се оттегли от надпреварата в британската столица поради проблеми в стомаха и операция на глезена. По този начин Джокович си осигури за пети път в кариерата завършване на първата позиция в ранглистата.

,,Много съм горд с това постижение, особено имайки предвид проблемите с лакътя през последните 15 месеца, в частност последните 8 до 10 месеца. След операцията през февруари изглеждаше почти невъзможно да се боря за номер 1 в света в края на годината, не просто заради ранглистата (бях 22-и през май), но и заради начина, по който играех и се чувствах на корта. Но запазих надеждата и вярата в себе си, че някой ден ще се завърна на върха, знаех, че това не е мисия невъзможна. Просто си мислех, че ще отнеме повече време, отколкото ми се искаше. Това, което се случи, беше че спечелих две титли от Големия шлем, имах перфектни пет месеца“, погледна към сезона си сърбинът.

,,Разбира се, за съжаление Надал трябваше да се оттегли от всички турнири след Ю Ес Оупън, затова не бе в борбата да остане на върха, но за мен лично това бяха прекрасни пет месеца“, завърши Джокович. Той търси петия си трофей в Лондон, като има една титла и в Шанхай през 2008 година. Ако спечели надпреварата, сръбският номер 1 ще се изравни с швейцарския маестро Роджър Федерер, който също шест титли от престижния турнир.

31-годишният тенисист е в група Гуга Кюртен, а компания му правят Александър Зверев, Марин Чилич и Джон Иснър. Федерер от своя страна е в група Лейтън Хюит заедно с Кевин Андерсън, Доминик Тийм и Кей Нишикори. Първите двама тенисисти от всяка група се класират за полуфиналите в Лондон. Джокович спомена още, че няма да участва в демонстративен мач в Саудитска Арабия срещу Рафаел Надал през декември поради травмата на испанеца.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация