И Федерер е устремен да спечели финалите на АТР

21:25
И Федерер е устремен да спечели финалите на АТР

Роджър Федерер сподели на пресконференция преди началото на заключителния Мастъс на осемте най-добри в Лондон, че е устремен към седми трофей от престижната надпревара. Успех в британската столица ще бъде и юбилейната 100-а титла в кариерата. 20-кратният шампион от турнирите на Големия шлем ще участва за 16-и път във финалите на ATP, като е лидер по титли от надпреварата – две титли в Лондон, две в Шанхай и две в Хюстън. Световният номер 3 има четири титли през настоящия сезон, включително Аустрелиън Оупън, като е втори по титли във вечната класация след американеца Джими Конърс, който има 109.

,,Не мисля, че е особено значение къде ще спечеля 100-та си титла, стига това да се случи в един момент“, започна Федерер. ,,Ще бъде вълнуващо. Ако спечеля тук е все пак повече заради самите финали, отколкото заради титла номер 100“, поясни 37-годишният швейцарец. ,,Обичам да играя тук. Винаги е било така, още след дебютното ми участие през 2002 година. Представих се чудесно в Шанхай тогава, доколкото си спомням“, добави той. Федерер е доволен от сезона си до тук. ,,Мисля, че единствените две разочарования бяха на Уимбълдън и Ю Ес Оупън, там нещата не се развиха по начина, по който исках. Иначе спечелих няколко турнира, включително и Аустрелиън Оупън. Имах солиден сезон, не бях контузен през повечето време, наистина се радвам от сезона си до момента. Надявам се и в Лондон да се представя на високо ниво“.

Федерер говори и за физическата си форма в края на кампанията, като сподели, че възрастта не е фактор в края на годината. ,,Единствено Новак Джокович може да каже, че е фаворит преди началото на турнира ,защото изигра едни великолепни пет месеца и е във форма, но дори той не може да бъде напълно сигурен в триумфа си, особено имайки предвид, че става въпрос за мачове в два от три сета на закрито, винаги може да се получи изненада. Играя добре от 2011 насам, въпреки че нямам титла оттогава. Просто имаше няколко тенисисти, които се представяха една идея по-добре от мен през седмицата в предишните издания“, завърши той. Федерер открива кампанията си в Лондон срещу Кей Нишикори. Освен него в група Лейтън Хюит са още Кевин Андерсън и Доминик Тийм.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация