Джошуа има интерес за евентуален мач с Усик

21:01
Джошуа има интерес за евентуален мач с Усик

Антъни Джошуа е заинтересуван от мач с Олександър Усик, когато украинецът премине в тежката категория. Това заяви промоутърът на световния шампион в тежка категория Еди Хърн. Абсолютният световен шампион от Великобритания наблюдава двубоя в събота между световния шампион в полутежка категория Усик и британския му съперник Тони Белю, който бе спечелен от олимпийския шампион от Лондон 2012 след нокаут в 8-ия рунд на мача.

Мениджърът на украинеца Егис Климас заяви малко след края на битката, че клиентът му иска да се бие с най-добрите боксьори в тежката категория. Според Хърн Усик се нуждае от няколко двубоя при тежките, за да се приспособи към съперниците в най-елитната боксова дивизия, но очаква Джошуа да приветства сблъсък между него и украинския първенец в полутежка категория.

,,Смятам, че той има интерес към мач с Усик“, започна Хърн ексклузивно за Sky Sports. ,,Мисля, че той би искал да се бие с Усик – с всеки боксьор, който в неговите очи е класен боец. Ако Усик покаже това, на което е способен при тежките, Ей Джей няма да има проблем да се изправи срещу него на ринга. Това може да е огромен мач, но нека не забравяме, че Усик след края на мача с Белю спомена, че полутежката дивизия не е шега работа. Според мен той ще се нуждае от два двубоя, преди да е готов да се изправи срещу Джошуа“, добави промоутърът.

Хърн още веднъж подчерта, че Джошуа иска да защитава титлата си срещу Дионтей Уайлдър на 13 април, въпреки че Усик също може да се намеси и да стане опонент на британеца, ако боят с Уайлдър пропадне. ,,Всичко зависи от мача с Уайлдър. Ако той не се осъществи, тогава може би вариантът за съперник ще бъде победителят от мача Дилиън Уайт и Дерек Чисора, а след това идва ред на Усик, но всичко зависи от украинеца и това дали той се чувства готов за такъв огромен мач. Смятам, че двубой с Ей Джей ще е наистина огромно предизвикателство за Усик. Той е много бърз и подвижен и мисля, че Усик може да се справи по-добре срещу съперници, които са по-тромави в тежката категория. Но в един момент мач между Джошуа и Усик ще се проведе“, завърши с надежда Хърн.

Евентуалният съперник на Джошуа на 13 април ще бъде вероятно определен от двубоя за титлата на WBC в тежка категория между шампиона Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри, който ще се проведе на 1 декември в Лас Вегас. На 22 същия месец пък един срещу друг се изправят Дилиън Уайт и Дерек Чисора. Битката между двамата британци е реванш на мача им през декември 2016, когато Уайт спечели по точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация