Рууни: Ще завърша кариерата си в САЩ

09:13
Рууни: Ще завърша кариерата си в САЩ

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни заяви на пресконференция, че ще завърши професионалната си кариера в САЩ. Нападателят е собственост на американския ДС Юнайтед, а в четвъртък ще изиграе своя мач номер 120 с националната фланелка на Англия.

Трите лъва играят именно с янките в приятелска среща с благотворителна цел, а именно събиране на средства за фондацията на английския национал. 33-годишният играч ще влезе от резервната скамейка след решение на Футболната асоциация на Англия, което му позволява да запише юбилейното си участие за представителния тим. 
Рууни е рекордьор по отбелязани голове с националната фланелка с 53, но не мисли за попадения.

"Не е важно дали ще реализирам гол. Ще бъде хубаво, но главното е да стъпя още веднъж на "Уембли" и да поздравя феновете за годините, в които ме подкрепяха безрезервно", заяви емоционално нападателят. Рууни каза и че, не е поискал нищо специално от селекционера Гарет Саутгейт, за да участва за Англия в САЩ.

"Говорих с Гарет и му казах, че може той е треньор и решава дали да започна като титуляр или от пейката, все пак ще изиграя последния мач с националния отбор. Не внасям напрежение у никого нито относно номера, с който играя на фланелката или капитанската лента", добави той.

Рууни отрече, че ще се завърне за постоянно в Англия и каза, че ще завърши кариерата си в САЩ. "Най-важното нещо е, че ФА говори с играчите и всички заедно решихме, че този мач и това ми връщане в отбора е правилно за страната. Не сме правили нещо подобно, но се надявам искрено след 10-15 години, че Хари Кейн ще получи възможност да подобри рекорда по отбелязани голове, например. Това е нещо различно. Не искам хората да са съгласни с това, важно е да се съберат финансови средства за фондацията", завърши Рууни. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация