Челси с готова оферта за халф на Дортмунд

12:47
Челси с готова оферта за халф на Дортмунд

Челси ще се опита да закупи полузащитника на Борусия Дортмунд Кристиан Пулишич през зимния трансферен прозорец. Според журналиста Мартин Самуел от "Дейли Мейл", преговорите за нов договор между американския национал и жълто-черните са в застой.

" Челси ще побързат да си осигурят услугите на Пулишич още през зимата – особено след заплахата от трансферна забрана от ФИФА за закупуването на млади футболисти. Обсъжданата преди цена на играча бе около 70 млн. паунда, но това бе говорено с идеята да загубят Кристиан за без пари през 2020 година".

Според Самуел, сините ще направят всичко по силите си, за да преборят конкуренцията на Ливърпул и Тотнъм за подписа на младия талант.

Журналистът добави, че 20-годишният офанзивен футболист няма да бъде заместник на Еден Азар. Белгийският национал е свързван с трансфер в европейския клубен шампион Реал Мадрид. Пулишич е част от Борусия Дортмунд от 2015 година и играе за първия отбор от януари 2016 насам. През този сезон тимът е на върха в Бундеслигата под ръководството на Люсиен Фавр, а в последния кръг победи германския шампион Байерн Мюнхен с 3:2 у дома и има четири точки преднина пред втория Борусия Мьонхенгладбах. Пулишич обаче не е от основните играчи на Фавр през сезона, като американецът е започнал в едва четири мача като титуляр. 
Френският наставник разчита повече на Джейдън Санчо и Якоб Бруун Ларсен по фланга. Опцията той да акостира на "Стамфорд Бридж" ще увеличи още повече потенциала на мениджъра Маурицио Сари в опита на италианския специалист да изведе лондончани до титлата във Висшата лига през този сезон.

След международната пауза за тима предстои лондонско дерби с Тотнъм на "Уембли" в събота вечер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация