Риболовлев не възнамерява да продава Монако

14:38
Риболовлев не възнамерява да продава Монако

Руският милиардер Дмитрий Риболовлев не планира да продава своя дял във френския Монако, въпреки че бе обвинен наскоро в корупция в княжеството. Това заяви неговият говорител Дмитрий Чечкин за ТАСС. Бизнесменът бе обвинен заедно с още осем души, включително бившият министър на правосъдието на Монако и трима полицейски офицери, в корупция във връзка със случай на измама, включваща швейцарски търговец на картини Ив Бувие.

Ден по-рано принцът на княжеството Албер заяви, че е твърде рано да се каже дали Риболовлев ще продаде своите акции в Монако. ,,За момента трябва да уважим възможността той да е невинен, освен ако той самият не реши да прекрати своето президентство в Монако“, сподели принцът в интервю за френския сайт за разследваща журналистика Mediapart. „Ако вината му бъде призната, смятам, че той сам ще се оттегли“, добави Албер. Принцът обеща никаква държавна намеса, докато тече разследването.

Риболовлев закупи 66.7% през 2011 година, когато отборът изпитваше огромни трудности във второто ниво на френския елит – останалата част от дяла принадлежи на княжеството. Оттогава насам руският бизнесмен наля милиони евро в клуба, като спомогна за осмата титла на Франция в историята на ,,монегаските“ през 2017. Въпреки че назначиха бившия футболист на тима Тиери Анри, отборът започна сезона с едва 7 точки от 13 изиграни срещи, като те се намират на предпоследното място във временното класиране. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация