Мартинес: Дузпата промени всичко

11:06
Мартинес: Дузпата промени всичко

Настаникът на Белгия Роберто Мартинес прие философски гръмката загуба от Швейцария с 2:5, която изпрати "кръстоносците" напред към финалите в Лигата на нациите за сметка на първите в световната ранглиста. Той смята, че отборът му е започнал чудесно срещата, но след това е решил, че си е свършил работата и не е могъл да отговори на настоятелните домакини.

"Започнахме мача чудесно с два бързи гола и напълно контролирахме срещата", отбеляза Мартинес пред официалния сайт на УЕФА. "Мисля, че това, което се случи днес е напълно в природата на играта. За тях това бе като финал и те трябваше да хвърлят всичко в нападение, за да реагират. Дузпата при 2:0 за нас промени ситуацията. Започнахме да проявяваме колебания в защита и оставяхме много свободни пространства. При 2:1 трябваше отново да започнем да контролираме мача, но не успяхме. Разочароващо е", завърши испанецът.

Героят за Швейцария Харис Сеферович, който реализира хеттрик, не скри радостта си от победата: "Проспахме първите 20 минути, но след това се представихме перфектно. Започнахме да играем футбол и отбелязахме пет страхотни гола".

Така швейцарците печелят групата с 9 точки, колкото има и Белгия, но с по-добри показатели от "червените дяволи". Исландия пък е последна с нула точки и отпада в дивизия "Б".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация