Мартин О‘Нийл подаде оставка като селекционер на Ейре

17:24
Мартин О‘Нийл подаде оставка като селекционер на Ейре

Селекционерът на Република Ирландия Мартин О‘Нийл се оттегли от националния отбор след пет години начело. Причината зад оставката на специалиста е серията от незадоволителни резултати в последните срещи на тима, които доведоха до отпадането от турнира Лига на нациите. Бившият мениджър на Селтик и Лестър, който замени на поста Джовани Трапатони през 2013 година, напусна по взаимно съгласие, като с него си тръгна и помощник треньорът Рой Кийн. О‘Нийл изведе Република Ирландия до осминафиналите на Евро 2016, като постигна и престижни победи над Германия и Италия по време на 55-те си мача начело на представителния тим.

В добавка, ирландците играха и плейоф за класиране на Мондиала в Русия през тази година. ,,От името на Футболната асоциация на Ирландия, бих искал да благодаря на Мартин, Рой и целия останал щаб за работата с отбора на Република Ирландия през последните пет години“, заяви президентът на асоциацията Донал Конуей. ,,С Мартин начело ние преживяхме чудесни вечери на стадион ,,Aviva”, както и в Лил, Виена и Кардиф – това бяха фантастични върхови точки в ирландския футбол“, завърши той.

През 2018 година Ирландия спечели само веднъж в девет изиграни срещи – успех срещу САЩ през юни. Отборът не се е разписвал в официален мач от 11 септември. Лошата поредица на тима достигна до нулевото равенство с Дания в Орхус, което изхвърли състава от по-нататъшно участие в турнира Лига на нациите. Предстои да бъде избран нов наставник на представителния тим.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация