Барса може да играе мачове от Примера в Китай

16:02
Барса може да играе мачове от Примера в Китай

Изпълнителният директор на Барселона Оскар Грау заяви, че клубът ще обмисли възможността за срещи от Ла Лига в Китай в близкото бъдеще. Каталунците са на път да изиграят двубоя си от вътрешното първенство срещу Жирона в американския град Маями през януари месец.

"Ла Лига обяви началния час на мачовете, затова играем срещу Реал Мадрид от 1 на обяд", сподели Грау за South Morning China Post. 

"Никога не се е случвало в Испания, но трябва да мислим глобално и пазарно, за да се адаптираме. Не е проблем за нас да променим началния час – всичко е въпрос на навик. Предпочитаме да имаме добра зрителска посещаемост", започна той.

"Двубой в Маями? Мисля, че през този сезон това ще е труднопостижимо. Ако разполагаме с повече време… ако изиграем един мач в САЩ, защо не опитаме и в Китай?", предположи изпълнителният директор.

"Още от самото начало Барселона подкрепя тази идея. Това е добре за лицето на Ла Лига, за лицето на клуба. Може да достигнем до повече фенове, повече спонсори и телевизионни права. За целта обаче всички собственици трябва да са съгласни това да се осъществи", завърши Грау.

Барселона гостуват на Атлетико Мадрид в дербито на 13-ия кръг в първенството в събота вечер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

WDale
23.11.2018 23:18

Ми може, Барса са си продажници принципно.