Арсенал удари Борнемут като гост (видео)

21:53
Арсенал удари Борнемут като гост (видео)

Арсенал продължава със стабилното си представяне, след като спечели с 2:1 при гостуването си на Борнемут. Те стигнаха до първи успех в първенството след три поредни равенства, но вече в 17 поредни мача във всички турнири нямат загуба. Днешната победа доближи "артилеристите" на точка от четвъртия Челси.


Двата отбора започнаха на високо темпо с атаки и към двете врати. Домакините имаха леко предимство в началото, а в седмата минута попадение на Дейвид Брукс бе отменено поради засада, която бе доста съмнителна. Отговорът на Арсенал бе хубав удар на Лукас Торейра, след който топката се отби от гредата. Уругвайският халф все още търси първия си гол за лондончани.


"Артилеристите" пропуснаха добра възможност да открият резултата в 23-ата минута. Тогава защитата на Борнемут не се справи добре при ъглов удар, топката стигна до Обамеянг, но той не се възползва от ситуацията. След половин час игра гостите поведоха с голяма доза късмет. Джеферсон Лерма си отбеляза красив автогол. Колумбиецът заби топката в мрежата зад Бегович от воле, след като отклони топка, която отиваше в другата посока.


Малко по-късно вратарят на “черешките” предотврати втори гол за съперника, като отрази удар на Иуоби. В този период Арсенал имаше контрол върху случващото се на терена, но не стигна до второ попадение и в края на полувремето допусна изравняване. Най-добрата атака на Борнемут от началото на мача завърши с красив удар на Джошуа Кинг.


След почивката домакините търсеха победата и феновете им вярваха, че тя може да бъде постигната. Чисти положения пред вратата на Лено обаче нямаше. След игра Арсенал натисна и организира няколко отлични атаки. При първата Обамеянг не успя да завърши след подаване на Мхитарян. Нападателят се реваншира в 67-ата минута и изведе гостите напред в резултата. Тогава Иуоби изведе Коласинак, а той намери Обамеянг в наказателното поле.


Борнемут натисна в търсене на изравняване в последните 10 минути и бе близо до гол. Лерма можеше да се реваншира за автогола, след като негов далечен удар завърши в гредата. Лено трябваше да се намесва по-късно след разбъркване в наказателното поле. Германецът се справи и запази преднината на гостите. В края на даденото петминутно продължение “черешките” получиха шанс да изпълняват фаул почти на границата на наказателното поле след нарушение на Мустафи. Станислас обаче прати топката над вратата.


БОРНЕМУТ - АРСЕНАЛ 1:2


0:1 - Лерма (30-авт)
1:1 - Кинг (45)
1:2 - Обамеянг (67)

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация