Тежка глоба за домакините заради проваления финал на Копа Либертадорес

06:59
Тежка глоба за домакините заради проваления финал на Копа Либертадорес

След като стана ясно, че финалът на Копа Либертадорес ще се играе извън Аржентина, КОНМЕБОЛ гарантира, че ще поеме всички разходи на делегациите (до 40 души) на двата клуба при пътуване в чужбина. Освен това стана ясно, че заради ексцесиите с феновете домакините от Ривър ще отнесат сериозна глоба (около 350-400 хиляди долара). 

Причината е проваленият реванш, който трябваше да е в събота. Освен това милионерите ще бъдат наказани да играят няколко мача без публика в Копа Либертадорес. Все по-малка е вероятността италианският град Генуа да приеме финала. Общината там предложи да бъде домакин на отложения финал за Копа Либертадорес, а като основна причина се посочи ролята на имигрантите именно от този град, които са основали двата аржентински клуба в Буенос Айрес. Стефано Анзалоне от местната власт в Генуа заяви: "Ще бъдем горди да бъдем домакин на велики клубове, като ги посрещнем тук, където в някои отношения е и първият им дом". 

Както е известно обаче, има голяма вероятност финал изобщо да не се играе, тъй като Бока до последно ще настоява за служебна победа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация