"Бернабеу" приема финала на Копа Либертадорес

09:26
"Бернабеу" приема финала на Копа Либертадорес

Южноамериканската футболна федерация КОНМЕБОЛ потвърди, че реваншът във финала за Копа Либертадорес ще се проведе на стадиона на Реал Мадрид "Сантяго Бернабеу" на 9 декември. Вторият мач между Ривър Плейт и Бока Хуниос беше насрочен първоначално за миналата събота, но се стигна до отлагането му за неделя, след като футболисти на Бока пострадаха при атака на клубния автобус от страна на привърженици на Ривър около техния стадион "Ел Монументал".

В неделя двубой не се изигра, тъй като от ръководството на Бока пожелаха срещата да бъде отменена за неизвестен период от време поради пострадалите футболисти на тима. Освен това, клубът се отправи към КОНМЕБОЛ с молба да дисквалифицира големия си аржентински съперник, но това бе отхвърлено от федерацията. Вместо това от управляващото звено наказаха Ривър с два мача при закрити врати (наказанието ще влезе в сила от 2019 година) и глоба от 400, 000 долара.

Президентът на КОНМЕБОЛ Алехандро Домингес сподели относно решението за "Сантяго Бернабеу", че президентът на Кралския клуб Флорентино Перес е предложил стадиона "безплатно". Мадрид е градът с най-голямо аржентинско население извън страната", заяви Домингес.

"Той се намира на 10-то място по безопасност в света, притежава летището с най-голяма връзка и, не на последно място, е футболен град с големи традиции", добави президентът на КОНМЕБОЛ.

Решението за двубой на "Сантяго Бернабеу" означава, че Мадрид ще приеме два големи финала в рамките на половин година. Сблъсъкът за трофея в Шампионската лига през 2019 година ще бъде изигран на стадиона на градския съперник на Реал – Атлетико, на "Уанда Метрополитано" на 1 юни.

Ривър Плейт и Бока Хуниорс са двата най-популярни аржентински клуба, като имат 70% общо фенове от цялото население на южноамериканската страна. Бока има шест трофея, докато Ривър е с три, но печели най-скоро надпреварата – през 2015 година. Първият двубой между двата гранда завърши при равенство 2:2. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация