Ботев отмъкна талант от ръцете на Локо Пловдив

11:11
Ботев отмъкна талант от ръцете на Локо Пловдив

Ботев Пловдив е отмъкнал първото си зимно попълнение Запро Динев буквално от ръцете на градския съперник Локомотив Пловдив. Талантливият младок, който е роден през 1999 година, е бил предложен първо на черно-белите от бившия им защитник Георги Петров, който добре познава момчето. Той е информирал своите хора на "Лаута", че с екипа на Беласица Динев се откроява значително в двубоите в аматьорския футбол и има качества да играе с успех при професионалистите, твърди "Меридиан мач". 

Първоначалната идея е била помощник-треньорът Александър Тунчев и скаутът Ванчо Траянов да гледат момчето на живо. Те обаче са се забавили, а в същото време по други канали талантът е бил препоръчан и на Ботев. От там реагирали по-бързо и след като Динев пристигна в Коматево, за да играе в контролата с Ботев Гълъбово и се заговори, че е одобрен от Николай Киров, от "Лаута" отново са потърсили Георги Петров с желание да заведе играча при тях. От ръководството са се скарали на Ванчо Траянов. Петров обаче е бил категоричен, че Запро се е разбрал с жълто-черните и няма връщане назад.

Днес неговият тригодишен договор се очаква да бъде нотариално заверен и да влезе в сила от утре. До Нова година обаче той няма да може да играе за Ботев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация