Лудогорец с класическа победа над Витоша

16:37
Лудогорец с класическа победа над Витоша

Лудогорец прегази с лекота Витоша (Бистрица) в мач от 17-ия кръг на Първа лига. Шампионите се наложиха с 3:0. Първото попадение бе дело на Вандерсон в 13-ата минута. Две по-късно Лукас Саша удвои, а в 81-ата минута Якуб Шверчок направи резултата класически.

"Орлите" доминираха през цялото време на двубоя и не оставиха никакъв шанс на гостите от София, които трудно минаваха центъра.

Българският шампион създаде първото си голово положение в шестата минута. Марселиньо изведе в коридор Антон Недялков, който шутира по диаголала от близка дистанция в аут.


В 13-ата минута "орлите" поведоха. Марселиньо намери включилия се на скорост Недялков, който центрира добре. Клаудио Кешерю пробва да стреля с глава, но топката се отклони в играч на гостите. Вандерсон се оказа най-съобразителен в наказателното поле и с техничен удар по земя вкара - 1:0!
Лудогорец продължи с масирания натиск и две минути по-късно пречупи тима от Бистрица. След центриране от корнер, Недялков игра с глава и отклони към Лукас Саша. Бразилецът не сбърка от близо - 2:0!


До края на първото полувреме Лудогорец не остави никакъв шанс на своя опонент, но възпитаниците на Антони Здравков не успяха да стигнат до трети гол, въпреки че имаха няколко добри възможности.


Стефан Христов от Витоша опита удар отдалеч, но слабият му изстрел бе отразен с лекота от Хорхе Броун.


Втората част по нищо не се отличаваше от първото полувреме. На терена имаше един тим - този на Лудогорец. Възпитаниците на Росен Кирилов не успяха да вържат 2-3 паса помежду си и минаха центъра само няколко пъти.


В 50-ата минута Витоша създаде положение, но Садула шутира много слабо и Броун улови.

В 63-ата минута Сисиньо центрира към Кешерю. Румънският голаджия засече с едно докосване, но стражът на гостите Георгиев изби в корнер.

Малко по-късно шампионите на България сътвориха нова скоростна атака, в която отново главно действащо лице бе Кешерю. Нападателят се озова на удобна позиция и майсторски се опита да прехвърли Георгиев. Късметът обаче изневери на тарана и топката профуча на сантиметри от левия стълб.


На фона на играта и създадените положения Лудогорец съвсем логично стигна до трето попадение. В 81-ата минута Марселиньо отправи силен шут от границата на наказателното поле, но Георгиев изби. При добавката стражът на Витоша се оказа безпомощен. Точен бе Шверчок - 3:0!


До края на срещата Лудогорец не се напъваше много и спести малко сили за предстоящия мач с ЦСКА-София.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация