"Джокович е по-добър от Федерер и Надал"

17:27
"Джокович е по-добър от Федерер и Надал"

Бившият номер 4 в света Рихард Крайчек смята, че Новак Джокович е по-добър от Роджър Федерер и Рафаел Надал. Победителят от Уимбълдън през 1996 сравнява не броя на титлите им, а представянето им, когато са във върхова спортна форма. Според него така погледнато, сърбинът има предимство пред останалите си конкуренти.

"Ако говорим за постигнати резултати и продължителност на кариерата, ще кажете Роджър. Но когато са в най-добрата си форма, Джокович е по-добрият през повечето време и печели в повечето случаи", обяви Крайчек пред Tennis World USA.

Новак завърши сезон 2018 като номер 1 и има предимство в преките двубои срещу 15 от тенисистите в сегашния топ 20. Срещу други четирима балансът победи - загуби е едакъв, а единствено Стефанов Циципас е с положителен баланс. Двамата са играли само веднъж.

"Джокович е непобедим, когато е на върха на възможностите си. Федерер играе 20 години на едно изумително ниво, което е невероятно, но Новак има четири титли от Големия шлем една след друга. Надал и Федерер не са правили такова нещо", допълни Крайчек, който е директор на турнира от сериите АТР 500 в Ротердам.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация