Николай Пенчев премина в полския Онико (Варшава)

17:18
Николай Пенчев премина в полския Онико (Варшава)

Българският национал Николай Пенчев, който напусна Сточня (Шчечин), след като клубът изпадна в тежка финансова криза, вече има нов клуб в Полша. Пенчев ще продължи кариерата си в Онико (Варшава), воден от френската легенда Стефан Антига, който изведе Полша до световната титла през 2014 година.

26-годишният посрещач, който през миналия сезон стана шампион на Полша със СКРА Белхатов, ще играе за пети полски клуб в кариерата си. По-рано Пенчев е носил екипите на Ефектор (Киелце), Асеко Ресовия (Жешув), Скра (Белхатув) и Сточня (Шчечин).

“Въпреки младостта си, Ники Пенчев е много опитен играч в полската Плус лига, но и в европейските клубни турнири. Радваме се, че такива волейболисти искат да играят за Онико (Варшава) и виждам голям потенциал в този проект. Убедени сме, че националът на България ще се засили конкуренцията в позицията посрещач и ние вярваме в професионализма и опита му”, каза след подписването на Николай Пенчев договора до края на сезона президентът и спортен директор на Онико Пьотр Гацек.

Родният национал ще се състезава с №22 за тима от столицата на Полша. В тима на Онико той ще бъде редом с Бартош Кволек, Пьотр Лукашик, Матеуш Яниковски и Лукаш Вийзе. Няколко дни по-рано в тима на Онико премина и доскорошният съотборник на Ники Пенчев в Шчечин - диагоналът Бартош Курек.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация