Тотнъм пречупи Бърнли с гол в края (видео)

19:07
Тотнъм пречупи Бърнли с гол в края (видео)

Няколко дни след равенството с Барселона на "Камп Ноу", благодарение на което Тотнъм си осигури класиране в следващата фаза на Шампионската лига, "шпорите" изиграха слаб мач срещу Бърнли на "Уембли". Лондончани обаче успяха да впрегнат всичките си сили в последния 1/4 час, да наложат натиск и все пак да стигнат до победата с гол на Кристиан Ериксен в 91-вата минута. 


В 18-ата минута Ламела изведе добре Моура, но ударът на бразилеца от въздуха премина на сантиметри встрани от вратата. До почивката Ламела също имаше една възможност, която пропусна. Кейн пък имаше претенции за дузпа при едно единоборство с Тарковски, но такава не бе отсъдена, което изглеждаше като правилно решение. 


Тотнъм доминираше, но в крайна сметка Харт нямаше много работа през първата част. 


В самия край на полувремето Лорис сгреши и подари топката на Бардсли, който веднага центрира към Барнс. Последният засече с глава, но не успя да натисне топката, която премина високо над вратата. 


В 49-ата минута Бърнли имаше добра възможност. Пас от дълбочина намери Ленън, който центрира от въздуха. Топката стигна до Барнс, чийто изстрел от 15-ина метра бе блокиран първо от Алдервейрелд, а след това и от Кейн.


В 64-тата минута в игра се появи Ериксен, който замени Моура. 


1/4 час преди края Тотнъм създаде най-добрата възможност през второто полувреме. Роуз центрира отляво, Кейн се опита да засече с глава, но се размина с топката, която стигна до Ламела. Аржентинецът засече от 5-6 метра, но Харт реагира блестящо и спаси с една ръка. 


Веднага след това Почетино пусна и Сон. Пет минути преди края именно кореецът пропусна втората най-добра възможност за Тотнъм. Йоренте свали към него едно центриране, а Сон стреля по диагонала от границата на вратарското поле, но топката премина встрани. 


В последната минута и Деле Али не успя да засече отблизо центриране на Сон, което бе отклонено от бранител на Бърнли


В 91-вата минута домакините стигнаха до победното попадение, което бе реализирано от Ериксен. Кейн намери датчанина в наказателното поле, а халфът стреля точно в близкия ъгъл, без да остави шанс на Харт да се намеси. 


С този успех Тотнъм се доближи на три точки зад Ливърпул, който утре играе срещу Манчестър Юнайтед на "Анфийлд". Бърнли остава точно над зоната на изпадащите.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация