Манчестър Юнайтед назначи Солскяер за временен мениджър

14:37
Манчестър Юнайтед назначи Солскяер за временен мениджър

Манчестър Юнайтед официално обяви назначението на Оле Гунар Солскяер, който ще води отбора до края на сезона. Норвежецът, който бе футболист на "червените дяволи" в продължение на 11 сезона, наследява на поста уволнения вчера Жозе Моуриньо. Помощници на новия мениджър ще бъдат Майк Филан, Майкъл Карик и Киърън Маккена, съобщиха от клуба.

 
 
 
Манчестър Юнайтед е в сърцето ми и е страхотно да мога да се върна в клуба в тази роля. Очаквам с нетърпение да започна да работя с изключително талантливия състав, който имаме, с щаба и с всички в клуба", сподели 45-годишният Солскяер.
 

Още вчера от "Олд Трафорд" обявиха, че ще назначат човек, който ще изпълнява длъжността временно - до края на сезона. През лятото клубът ще назначи постоянен мениджър.

 

Първият мач, в който Солскяер ще изведе Юнайтед като мениджър, е в гостуването на Кардиф Сити тази събота. Интересното е, че норвежецът водеше уелския тим през 2014 година. Тогава обаче той нямаше особен успех и Кардиф изпадна в Чемпиъншип.

 
 
Солскяер има 126 гола в 366 мача за Манчестър Юнайтед. Той е шесткратен шампион на Англия, двукратен носител на Купата на страната, победител в Шампионска лига, двукратен носител на Суперкупата на Англия и на Междуконтиненталната купа.
 
 
Довчера Солскяер бе начело на Мьолде, с който има договор до 2021 година. От норвежкия клуб са му позволили да поеме временно ангажимента на "Олд Трафорд" и да се завърне в Мьолде в края на май. Сезонът в местния шампионат стартира в края на март.
 
 
"Оле е клубна легенда с огромен опит както на терена, така и в ролята на треньор. Всички в клуба сме щастливи, че той и Майк Филън се завръщат. Уверени сме, че те ще успеят да обединят играчите и феновете за предстоящата втора половина от сезона", заяви изпълнителният вицепрезидент на клуба Ед Уудуърд.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация