Рибери измъкна Байерн срещу Лайпциг (видео)

10:54
Рибери измъкна Байерн срещу Лайпциг  (видео)

Отборът на Байерн Мюнхен постигна труден домакински успех с 1:0 над Лайпциг в среща от междинния 16-ти кръг на Бундеслигата. Двубоят на ,,Алианц Арена“ вървеше към разочароващо равенство за възпитаниците на Нико Ковач, когато резервата Франк Рибери донесе ценния успех за шампионите с попадение в 83-та минута.

Баварците не впечатлиха кой знае колко с изявите си през целия мач, като гостите от Лайпциг имаха своите ситуации за отбелязване на гол. Проблемите в атака на мюнхенци можеха да им костват поредна загуба на точки, но в крайна сметка неостаряващият Рибери измъкна Байерн в последните минути на срещата. В края на мача бяха изгонени Ренато Санчес от домакините и Щефан Илсанкер от гостите.

С успеха тимът се изравни по точки с втория в таблицата Борусия Мьонхенгладбах, който победи с 2:0 у дома Нюрнберг във вторник, но баварците са с четири гола по-лоша голова разлика. На върха продължава да бъде Борусия Дортмунд, който допусна първото си поражение в шампионата, след като отстъпи при визитата си на Фортуна Дюселдорф с 1:2. В последния кръг преди зимната пауза Байерн гостува на Айнтрахт Франкфурт, а Борусия Дортмунд е домакин на Борусия Мьонхенгладбах в дербито на 17-ия кръг.

Ето и останалите резултати от вечерта: 

Шалке 04 – Байер Леверкузен 1:2 

Майнц 05 – Айнтрахт Франкфурт 2:2 

Фрайбург – Хановер 96 1:1 

Вердер Бремен – Хофенхайм 1:1

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация