Ман Сити и Челси се изложиха тотално преди празниците (видео)

19:33
Ман Сити и Челси се изложиха тотално преди празниците (видео)

Отборите на Манчестър Сити и Челси претърпяха изненадващи загуби в домакинските си мачове от 18-и кръг на Премиършип.

Действащият шампион Манчестър Сити падна у дома на "Етихад" от Кристъл Палас с 2:3. Мачът започна добре за "гражданите", които поведоха с гол на Илкай Гюндоган в 27-ата минута. "Орлите" обаче шокираха домакините с попадения в рамките на две минути - в 32-ата Джефри Шлуп изравни резултата, а в 35-ата Андрос Таунсенд даде преднина на гостите с феноменален шут от воле с левия крак от 25 метра, гол, който може да попадне сред претендентите за най-красив за сезона.

Лука Миливоевич направи 3:1 от дузпа пет минути след почивката, а Сити успяха единствено да намалят аванса на гостите в 85-ата минута с точен изстрел на Кевин Де Бройне, който бе резерва и се появи на терена след час игра. Така Палас поднесе истинска коледна сензация и ако един гол може да се нарече случайност, да се каже това за три едва ли е възможно. Сити вече е на четири точки зад лидера Ливърпул, който единствен в Премиършип е без загуба.

Челси на свой ред отстъпи пред Лестър с 0:1 на "Стамфорд Бридж", допускайки първа загуба срещу този противник на свой терен от 2000 година. Единственият гол в мача отбеляза Джейми Варди в 51-ата минута. Челси изпуснаха своите положения, а и нямаха късмет, след като в самия край на мача Маркос Алонсо излезе очи в очи срещу Каспер Шмайхел, но ударът му срещна страничната греда.

Другите резултати от днес: 

Арсенал - Бърнли 3:1 

Борнемут - Брайтън 2:0 

Хъдърлсфийлд - Саутхемптън 1:3 

Нюкасъл - Фулъм 0:0

 Уест Хям - Уотфорд 0:2

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация