Клоп: Надявам се на специална 2019 година

18:24
Клоп: Надявам се на специална 2019 година
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп изрази надежда, че тимът го чака една специална 2019 година. Германският специалист даде интервю на Коледа за Sky Sports, в което прави равносметка на 2018, коментира живота си в града и обсъжда бъдещето си на ,,Анфийлд“. Ливърпул е на върха в английската Висша лига с четири точки аванс пред действащия шампион Манчестър Сити, а в утрешния ден мърсисайдци приемат у дома Нюкасъл, където треньор е бившият наставник на ,,червените“ Рафаел Бенитес.
 
- Какво планирате да правите за Коледа?
 
В Англия се празнува на 25 декември, но в Германия е ден по-рано. Затова разговарях с момчетата и ги попитах как искат да го направим. Стигнахме до решение да тренираме сутринта, а след това те ще се приберат по домовете си и ще отпразнуват празника със семействата си. После ще се срещнем вечерта и ще отидем в хотела преди мача с Нюкасъл.
 
- Какво ви липсва най-много от това да сте у дома за Коледа?
 
Ваканцията! Обикновено я имахме в Германия. Знам, че много от колегите ми в Бундеслигата ще отидат за празниците на топли места, където ще карат ски и ще се забавляват, например. Не ми липсва чак толкова много, ако трябва да съм честен. Мисля, че Коледа е прекрасен празник, но съм на мнение, че за играчите, които имат малки деца, не е особено приятно поради сгъстения цикъл от мачове. 15 години си част от футбола и не може да прекараш истинска Коледа – сигурно е трудно.
 
- Какво е най-доброто от живота в Ливърпул?
 
Наслаждавам се на абсолютно всичко без времето! Би трябвало да е зима, но е по-скоро есен и ще продължи да бъде така до март месец. Ако имаш правилните хора до себе си, може да живееш почти навсякъде. Всички, които са ме посещавали преди тук казват, че обичат града, стадиона, абсолютно всичко. Животът ми е по-естествен, комуникацията става все по-добра с останалите. Идването ми тук не бе лесно решение, но с всеки изминал момент то се отплаща.
 
- Може ли да останете в Ливърпул след 2022?
 
Не мисля толкова далеч в бъдещето. Ако заключим подобно нещо, хората веднага ще започнат да спекулират. Всичко е наред в момента, но е вярно и че ,,Клоп не е спечелил трофей до момента“. Това е част от истината, затова не трябва да мислим за 2022 година. През идното лято ще има много хора, които ще кажат, че трябва да си тръгна, ако спечелим трофей, тъй като вероятно няма да го повторим след това. Други пък ще кажат, че трябва да напусна, ако не спечелим отново трофей. Докато всички в клуба – от собственици през играчите и привържениците до медицинския щаб – са щастливи от това приключение, тогава и само тогава ще има смисъл да се опитваме. В момента всичко е наред, затова не искам да мисля толкова напред във времето.
 
- Коя бе върховата точка в сезона на Ливърпул през 2018?
 
Върховата точка вероятно бе класирането за груповата фаза на Шампионска лига или прибирането обратно в хотела в Рим след достигането на финала в турнира. Прекрасни спомени. Ако бяхме приключили в този момент надпреварата, щеше да бъде чудесно, очакваха ни две седмици почивка! И щяхме да избегнем този разочароващ момент в Киев, разбира се. Но целият сезон бе чудесен, насладихме му се максимално, имаше много хубави спомени. Но това се случва, когато разполагаш с добър състав. Шампионската лига бе вълнуваща – напрежението в различни мачове, победата с 3:0 над Манчестър Сити, но всички знаят, че това не е достатъчно срещу толкова класен отбор – е, ние отидохме там и победихме отново. По същия начин бе и срещу Рома. Ние се борим да спечелим всичко, но това не означаваме, че непременно го постигаме. Но в момента се състезаваме на три фронта и ще се опитаме да спечелим всичко, докато сме в надпреварата.
 
- Какво могат да очакват феновете на Ливърпул от следващия сезон?
 
Надявам се на повече развитие. Играчите вече се развиха по невероятен начин, имаше няколко неща, които бяха ясни в самото начало, защото всички ставаме по-възрастни, но в тази група от играчи е по-скоро по-опитна в сравнение с преди, така че това винаги помага, ако си достатъчно умен, за да го използваш, а момчетата са такива. Очаквам няколко специални мача, подобно на тези в последните няколко срещи – толкова е интензивно и напреднато, сякаш сме на финал.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация