Леонардо: Гатузо и Игуаин остават в Милан

20:45
Леонардо: Гатузо и Игуаин остават в Милан

Треньорът Дженаро Гатузо и нападателят Гонсало Игуаин ще останат в Милан, потвърди спортният директор на ,,росонерите“ Леонардо. Според слуховете в последните няколко дни бившият полузащитник на тима Гатузо ще бъде уволнен, ако Милан не постигне победа над СПАЛ в събота в последния мач преди зимната пауза. ,,Няма план да заменим Гатузо, клубът не се е свързвал с никого“, сподели Леонардо.

Бившият нападател на Ювентус Гонсало Игуаин пък е свързван с трансфер в Челси като заместник на Алваро Мората и Оливие Жиру на ,,Стамфорд Бридж“. ,,Челси? Няма оферта за Игуаин. Никой не ни е питал за него и той самият не е поискал да напуска“, обясни спортният директор. Седемкратните европейски клубни шампиони са извън местата даващи право на участие в най-престижния европейски клубен турнир, като са на три точки зад четвъртия в таблицата Лацио и не са се разписвали в последните си четира мача в Серия А.

,,Опитваме се да оправим ситуацията и да осъществим целта си в края на сезона, а именно да завършим в топ 4“, каза бразилецът Леонардо. ,,Собствениците знаят каква е ситуацията, и всички трябва да работим колективно, да тръгнем напред. Нуждаем се от разбиране в тези трудни моменти за клуба, няма да закупим 10 футболисти и изведнъж да оправим всичко“, коментира още той. Леонардо, бивш треньор и играч на Милан, каза, че Игуаин не е пожелавал да напусне ,,Сан Сиро“ въпреки информациите в медиите, свързващи го с присъединяване към бившия си наставник в Наполи Маурицио Сари във Висшата лига.

31-годишният футболист се присъедини към Милан от Ювентус под наем до края на сезона през юли след пристигането на Кристиано Роналдо в Торино, но има едва пет гола в 14 мача за ,,росонерите“. ,,Той е играч на Ювентус, имаме възможност да го закупим за постоянно в края на сезона. Няма нищо, което да се каже повече по въпроса. Той трябва да поеме отговорност и да покаже това, на което е способен на терена. Нашите взаимоотношения с него са много директни, той играе важна роля за нас и го знае. Той има лидерска роля, защото е спечелил толкова много. Тогава ще видим в края на сезона какво ще се случи, защото едно е да бъдем в Шампионската лига, а съвсем друго извън нея“, обясни Леонардо.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация