Добри новини за Окслейд-Чембърлейн

18:14
Добри новини за Окслейд-Чембърлейн

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви на пресконференция, че Алекс Окслейд-Чембърлейн може да се завърне в тренировките на тима през февруари. Очакваше се полузащитникът да пропусне по-голямата част от сезона, след като получи разкъсване на връзки на дясното коляно по време на първия полуфиналния двубой с Рома от Шампионската лига през април. Английският национал се подложи на операция осем дни по-късно, като Клоп сподели тогава, че ще бъде ,,бонус“, ако бившият футболист на Арсенал се включи през сезон 2018-19.

Но след като Окслейд-Чембърлейн бе заснет да тренира на базата в Мелууд по-рано през седмицата, Клоп заяви, че 25-годишният играч ще участва през кампанията във Висшата лига, стига възстановителният му процес да продължи да показва прогрес. ,,Това е най-добрата новина. Той се появи на игрището и всичко изглеждаше прекрасно. Понякога, когато играчите се завръщат от травми и започнат да тичат, те не накуцват, но определено не очаквах да видя това. От първата си крачка Окс изглеждаше като Окс. Това бе чудесно, след това трябваше да изчакаме да видим реакцията и тя бе положителна, той наистина изглеждаше добре“, започна германецът.

,Няма напрежение върху него, но изглежда, че той ще се завърне към пълен тренировъчен процес през февруари, март, което ни обнадеждава, че той ще се включи в отбора през сезона. Обикновено не сме толкова ентуасиазирани, тъй като всичко е възможно след като се завърнеш от подобна контузия, но ситуацията изглежда положителна, той е усмихнат, което ни прави щастливи“, добави Клоп. ,,Ако някой ме чуе от медицинския щаб, сигурно ще се шокира, но положението с Окс изглежда наистина добре. Разбира се, той се нуждае от време. Ако погледнете малките тренировъчни сесии, които той провежда, ще кажете, че той е готов да играе утре, но това не е така, предстои му все още период на възстановяне. Това е огромен бонус за останалите в съблекалнята, Окс се възстановява с изненадващо бързи темпове. Ако той продължи да се подобрява по този начин, ще играе през този сезон“, завърши темата за Окслейд-Чембърлейн наставникът.

Междувременно Клоп адресира и ситуацията с левия бек на тима Алберто Морено, който заяви, че не е щастлив на ,,Анфийлд“ и обмисля да напусне състава. ,,Моята врата не е винаги буквално отворена – но е винаги отворена, ако някой иска да говори с мен. Ако това не се случи, няма значение дали тази врата реално съществува. Това че Алберто не е щастлив от липсата на игрови минути е очевидно за всеки. Най-важното нещо е, че той не го показва по време на тренировките – там той е истински професионалист“, коментира Клоп. Ливърпул е лидер във Висшата лига с шест точки пред втория Тотнъм. Мърсисайдци приемат у дома Арсенал в дербито на 20-ия кръг в събота вечер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация