Юве приключи годината с победа, Роналдо отново над всички (видео)

16:14
Юве приключи годината с победа, Роналдо отново над всички (видео)

Ювентус записа нова победа по пътя към рекордна осма титла на Италия, след като в първи мач от 19-ия кръг надигра трудно с 2:1 гостуващия Сампдория. И двете попадения за "бианконерите" реализира Кристиано Роналдо, а оказалото се почетно попадение за генуезци бе дело на бившия футболист на Юве Фабио Куалярела. В продължението на срещата Рикардо Сапонара отбеляза изравнителен гол, но той бе отменен заради засада.

Шампионите започнаха по-добре мача и още във втората минута излязоха напред в резултата благодарение на Роналдо. Той получи хубав пас по диагонал и с хубав изстрел отбеляза в обратния ъгъл. При гола вратаря Аудеро можеше да се справи и по-добре. Юве обаче загуби предимството си в 33-та минута, когато гостите получиха дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Сами Кедира. Фабио Куалярела бе точен и възстанови равенството.

През второто полувреме торинци натиснаха като стигнаха до нов гол също от дузпа и също отсъдена заради игра с ръка в наказателното поле. Кристиано Роналдо не сгреши и отново изведе своя отбор напред в резултата. В края на мача Юве можеше да съжалява, че не увеличи аванса си и имаше късмет, че спечели. Рикардо Сапонара отбеляза красив гол от дистанция, който обаче беше правилно отменен заради засада от главния съдия Паоло Валери.

Така Юве завършва 2018 с победа и остава непобеден в Серия "А" със 17 победи и 2 равенства. Отборът е лидер в класирането с 53 точки. Сампдория пък се намира на пето място с 29 пункта, но може да бъде изпреварен от Милан и Рома.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация