Моя: Надал ще бъде по-агресивен през 2019

16:49
Моя: Надал ще бъде по-агресивен през 2019

Треньорът на Рафаел Надал Карлос Моя ще изисква от него да атакува повече топката, за да приключва разиграванията по-рано и да спестява енергия подобно на Роджър Федерер. Испанецът се надява Рафа да придобие в по-голяма степен това умение, но същевременно да запаси типичния си стил, който му донесе толкова много успехи по време на неговата кариера.

"Всички в неговия щаб го подготвяме да бъде колкото се може по агресивен на корта и да води разиграванията - дори повече. Повечето точки в мачовете свършват до четвъртия удар и затова сервисът и ретурът са ключови. Това не е начинът на игра, който Надал предпочита, но ние работим, за да вкараме именно такива елементи в неговата игра. Рафа обича да намира постепенно ритъма си на игра, но той е доказвал, че може да играе добре и когато не ритъма го няма", отбеляза Моя.

"Знам, че не мога да го превърна във Федерер, Раонич или Бердих, които отлично умеят да печелят бързи точки, но трябва да опитаме да се доближим до това", отчете Моя пред atptour.com.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация