Триумф за Челси в лондонското дерби с Палас (видео)

16:06
Триумф за Челси в лондонското дерби с Палас (видео)

Челси се наложи с 1:0 при гостуването си на Кристъл Палас в обеден лондонски сблъсък от 20-ия кръг на Премиър лийг. Н'Голо Канте отбеляза единствения го в 51-ата минута. С успеха "сините" затвърдиха позиции на четвъртото си място и временно се доближиха на точка от Манчестър Сити.


Стамфорд Бридж" взеха инициативата и търсеха пробойни в защитата на съперника. В 14-ата минута Вилиан центрира от статично положение, Рюдигер се измъкна от защитата, но трябваше да нанесе труден удар със завъртане с глава и не притесни стража Висенте Гуаита.


В 18-ата Н'Голо Канте изскочи на позиция за шут и стреля по диагонала, пращайки топката покрай гредата в аут. Десет минути по-късно Оливие Жиру реализира изключителен гол, който обаче не беше зачетен заради засада. Световният шампион беше зад гърба на защитата, флагът вече беше вдигнат, когато последва превъзходен диагонален удар от въздуха, при който топката се оплете в мрежата. Резултатът правилно остана 0:0.


В 35-ата Вилиан нацели страничната греда след 25-метров удар от статично положение. Бразилецът прехвърли стената, но прецизността му изневери. Минута по-късно Вилиан нанесе нов удар, този път от 27 метра от игра, с който затрудни вратаря Гуаита. След изпълнението на корнер Рос Баркли побутна своя пазач, пребори се за позиция и насочи топката с гръб към вратата, но нямаше късмет и тя отново срещна гредата - този път по-високо.


Челси намери пътя към гола в началото на втората част. В 51-ата минута Давид Луис изведе Канте в наказателното поле, френският национал овладя на гърди и стреля по земя, преодолявайки вратаря Гуаита, макар ударът да не беше много силен - 0:1. Домакините не измислиха нищо интересно като ответна реакция в първите минути след гола.


Тимът на Сари продължи да владее ситуацията и да атакува вратата на своя опонент. В 68-ата Гуаита направи добро спасяване след силна атака на Челси. Жиру намери Еден Азар, който подаде с пета към Вилиан и последният затрудни вратаря на Кристъл Палас. В 73-ата Жиру отново прати топката в мрежата по атрактивен начин, но пак попадението не беше зачетено поради засада. Този път повторенията оставиха големи съмнения в правотата на вдигнатия флаг. По-скоро голът трябваше да бъде валидиран. На всичко отгоре Жиру получи контузия при удара и трябваше да бъде заменен.


В последните минути тимът на Рой Ходжсън се изнесе по-напред и опита да изравни. В 86-ата Заха запази топката в наказателното поле и потърси фалцов удар към далечната сглобка - аут. В 89-ата Конър Уикъм овладя пред погледа на Рюдигер и получи възможността да шутира от осем минути. Той изстреля топката над гредата и пропиля страхотен шанс.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация