Почетино: Ще бъде фантастично да задържим Ериксен

18:17
Почетино: Ще бъде фантастично да задържим Ериксен

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино заяви, че ще бъде фантастично, ако отборът задържи в редиците си Кристиан Ериксен, но призна, че не е сигурен дали полузащитникът ще обвърже бъдещето си с клуба. Датският национал има още 18 месеца до края на настоящия си договор и е свързван с трансфер в редица водещи европейски клубове. Ериксен се намира в чудесна форма от началото на сезона, като има шест гола и девет асистенции в 25 мача във всички турнири за ,,шпорите“, но Почетино е предпазлив относно оставането му в тима.

,,Кой знае? Не съм човек, който страда в подобни ситуации, защото футболът е динамичен. Футболът е и въпрос на интереси, които понякога като мениджъри не можем да контролираме. Зависи от много неща. Различните страни имат интереси. Разбира се, че Кристиан Ериксен е много важен играч за нас и всеки би искал да разполага с такъв играч в състава си. Но става въпрос за преговори с различни страни, с различни интереси. Ще бъде фантастично да задържим Кристиан Ериксен в клуба за дълго време. Но ако той не желае да остане, е свободен да прави това, което иска“, заяви аржентинският специалист.

На Тотнъм предстои гостуване на Транмиър в третия кръг на турнира ФА Къп в петък. ,,Шпорите“ не са печелили трофей в последните 11 години, но Почетино вярва, че тимът може да демонстрира своя прогрес и без да завоювани трофеи. ,,За много хора е важно ние да печелим. За мен, а и за всички играчи, е важно да спечелим трофей. Това ще ни постави в добра позиция и, разбира се, ще бъде добре за нашето самочувствие като отбор. Но винаги съм ви казвал, че клубът трябва на първо време да бъде постоянен при представянето си с Топ 4, преди да се бори за трофеи. Когато прибавим това, трябва да отбележим и завършването на спортните съоръжения, като тренировъчното игрище или новия стадион. Но смятам, че сме на правилния път. Разбира се, че приемам различните мнения, но не съм сигурен дали триумф за Карабао Къп или ФА Къп ще промени драстично имиджа на клуба“, завърши Почетино. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация