Ерера: Не мисля за топ 4

18:22
Ерера: Не мисля за топ 4

Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Андер Ерера сподели, че не мисли за място в топ 4, независимо от четирите поредни победи на ,,червените дяволи“, които ги приближиха до местата, даващи право на участие в Шампионската лига. Временният мениджър на Юнайтед Оле Гунар Солскяр, който замени на поста Жозе Моуриньо миналия месец, се нареди до легендата на клуба Мат Бътсби, който също спечели първите си четири мача начело на тима.

Голове на резервата Ромелу Лукаку и Маркъс Рашфорд се оказаха достатъчни за манчестърци при гостуването на Нюкасъл за успеха с 2:0, който съкрати разликата с четвъртия Челси на шест точки. Ерера обаче остава здраво стъпял на земята, въпреки очевидното подобрение в играта на отбора. ,,Когато видях за последно класирането мислех, че изоставаме с 12 точки и реших да не го мисля повече. Стъпка по стъпка, мач за мач и това е, което всъщност сторихме“, заяви испанецът за Britain’s Press Association.

,,Това е поне, което аз направих, и нещата вървят добре, затова няма да мисля затова къде сме в класирането. Ако продължим по подобен начин, ще се приближим до топ 4, но това не е нещо, за което трябва да мислим в момента“, настоя халфът. Следващият мач на Юнайтед е срещу Тотнъм на ,,Уембли“, като това ще бъде първият истински тест за селекцията на Солскяр. ,,Червените дяволи“ запазиха едва за трети път суха мрежа през сезона, което е причина за оптимизъм у Ерера и останалите.

,,Много важно бе да запазим суха мрежа. Искахме да направим щастлив Давид, защото той бе разочарован от последните няколко мача. Наистина се радвам за него“, изрази подкрепата към съотборника си Ерера. Очаква се Де Хеа да получи почивка в двубоя с Рединг от третия кръг за ФА Къп, като участие вероятно няма да вземе и намиращия се в отлична форма Пол Погба.

,,Той е много важен за отбора – на и извън терена“, коментира Ерера ролята на своя френски съотборник. ,,Той играе наистина много, много добре, не само с топка в крака. Мисля, че в момента, в който загубим притежание, той е готов да се защитава, да помогне на отбора. Той играе много опростено и ефективно в нашата половина, а когато е в противниковата той може да промени или реши всеки един мач, затова сме щастливи, че той е част от състава“, завърши испанецът. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация