Валверде намекна за раздяла с Барселона

19:53
Валверде намекна за раздяла с Барселона

Треньорът на Барселона Ернесто Валверде намекна, че може да напусне каталунците след края на сезона. Подобни слухове вървят от дълго време насам въпреки уточненията на президента Бартомеу, че договорът на специалиста е до 2020-а. "Не знам какво ще правя през следващия сезон. Никога не мисля прекалено напред в бъдещето... Само искам всички да бъдат добре и да са доволни от моята работа. Ако не спечелиш титлата, всеки гледа треньора. Мисля как да се справя с целите, после ще видим какво ще стане", каза Валверде в интервю за клубната телевизия на каталунския тим.

Специалистът премина в Барселона преди началото на сезон 2017/2018. Под негово ръководство блаугранас спечелиха титлата, купата и суперкупата в Испания. И в момента Барселона е на първо място в класирането с 37 точки от 17 мача, но Валверде често е критикуван, че не използва футболисти от втория отбор и не налага играчи от школата. "Ще видите, че след шест месеца тези младежи, на които разчитам от втория отбор, ще направят важен скок. Това е, което искаме, защото ще служи на клуба за години напред. Те скоро ще могат да станат част от мъжете. Ние знаем, че имаме нужда от нови лица, но също така е нужно време те да се реализират".

Валверде потвърди значението на спечелената шампионска титла през миналия сезон. Той акцентира на победата в Ел Класико с 5:1, както и на успеха срещу Тотнъм в Лондон. "Има причини да сме доволни от 2018-а. Останах особено доволен от представянето в Ел Класико при победата с 5:1. Имахме страхотни моменти. Мачът в Лондон срещу Тотнъм бе важен, няма да го отрека. Не само победата, а и начинът, по който я постигнахме, бе от особено важно значение за отбора, (футболът не е само игра на пропуски. Има момент, в който трябва да се изправиш в обратната роля. Аз изисквам от всеки един играч да бъде достатъчно активен и в двете фази на играта. Не можеш да мислиш само за атака. Играчи като Меси, Дембеле и Коу-тиньо правят разликата. Те казват: "Дай ми топката". Не знам дали е стар футбол, но той съществува и ще продължи да съществува заради такъв тип футболисти", продължи той.

Негови близки споделят, че е много вероятно Валверде да напусне Барса след края на сезона, а за негов най-подходящ наследник се смята наставникът на Бетис Кике Сетиен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация