Тотнъм остава на "Уембли" поне до средата на февруари

17:30
Тотнъм остава на "Уембли" поне до средата на февруари

Отборът на Тотнъм ще продължи да играе мачовете си от Висшата лига и ФА Къп на ,,Уембли“ поне до средата на февруари, като все още нямат ясна дата за отварянето на новия им дом. ,,Шпорите“ обявиха дати за срещи от Премиършип и двубой от Шампионската лига до 13 февруари, както и мач от ФА Къп по-късно през месеца, ако продължат в следващата фаза и жребият отреди да са домакини.

Клубът ще продължи с тестова фаза на новото съоръжение с капацитет от 62, 000 седящи места и все още не са в позиция да потвърдят кога необходимите тестове ще се проведат официално. Заради това, двубоите от Висшата лига срещу Уотфорд (30 януари, Нюкасъл (2 февруари) и Лестър (10 февруари) бяха потвърдени за провеждане на ,,Уембли“ – капацитетът за трите мача ще бъде от 51, 000 места.

Срещата на Тотнъм срещу Борусия Дортмунд от Шампионската лига също ще се проведе на ,,Уембли“, както и всеки двубой от петия кръг на ФА Къп в уикенда на 16/17 февруари, ако отборът премине през Кристъл Палас и бъде домакин във въпросния мач.

Президентът на ,,шпорите“ Даниел Леви се извини на феновете за забавянето. ,,Бих искал да се извиня на нашите привърженици и да им благодаря за проявеното търпение. В следващите две-три седмици ще обявим тестови дати за новото съоръжение“, завърши той. Тотнъм приема у дома Манчестър Юнайтед в среща от поредния кръг във Висшата лига в неделя вечер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация