Челси и Милан се разбраха за Игуиан, сините пращат Мората в Севиля

17:32
Челси и Милан се разбраха за Игуиан, сините пращат Мората в Севиля

Челси ще сключи споразумение с Милан за подписа на Гонсало Игуаин в следващите 24 часа – сделка, която ще означава напускането на Алваро Мората в посока Севиля, твърди Marca. Според испанския вестник 31-годишният Игуаин ще се присъедини към Кристиан Пулишич, превръщайки се във втората зимна покупка на Челси.

Мората, който има вкарани 16 гола в 47 мача за ,,сините“ след пристигането си за 60 млн. паунда от Реал Мадрид през 2017, е свързван с трансфер в Севиля. Игуаин, от своя страна, играе под наем в Милан от Ювентус, но според информациите Челси е готов да заплати 40 млн. евро и 8 млн. евро на година в заплати за услугите на аржентинския нападател.

Мениджърът на Челси Маурицио Сари бе треньор на Игуаин в Наполи, където голмайсторът реализира 36 попадения по време на забележителния си сезон през 2015/16 – това е и рекорд за най-много отбелязани голове в един сезон в Серия А. Игуаин премина в Милан под наем през лятото след трансфера на Кристиано Роналдо в редиците на ,,Старата госпожа“.

,,Трудно е да си мениджър на нападател, който не отбелязва достатъчно“, заяви по-рано спортният директор на ,,росонерите“ Леонардо. ,,Игуаин трябва да намери себе си, той преживява различен период при нас, период под наем. Той е много важен за нас и го знае. Не сме получили оферта от Челси – никой не е питал за него и той не е поискал да напусне“, допълни наскоро бразилецът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация