Япония започна с труден успех участието си за Купата на Азия

17:56
Япония започна с труден успех участието си за Купата на Азия

Отборът на Япония стартира участието си за Купата на Азия с труден успех, след като надигра с 3:2 тима на Туркменистан в двубой от група F. Срещата започна по-добре за туркменистанците, които поведоха в резулата след точната интервенция на Арсланмират Аманов в 26-та минута. ,,Самураите“ така и не успяха да възстановят статуквото и Туркменистан се оттегли на почивка с гол преднина.

Само за четири минути, обаче, японците обърнаха развоя на мача в своя полза. Точен на два пъти бе Юя Осако, който вкара в 56-та и 60-та. Десетина по-късно Рицу Доан подпечата трудно изкования успех за Япония, а по-непретенциозния тим на Туркменистан съумя да направи загубата си по-почетна след попадението на Ахмет Атайев от дузпа в 79-та минута.

В другия двубой от групата Узбекистан надделя с 2:1 над Оман. Одил Ахмедов откри резултата за Узбекистан след малко повече от половин час игра, но Мохсин Ал Гасани изравни в 72-та. Мачът вървеше към равенство, когато пет минути преди края на редовното време Елдор Шомуродов вкара победния гол за Узбекистан. Така Япония и Узбекистан оглавиха групата след първите мачове. В следващите двубои Япония играе с Узбекистан, а Оман излиза срещу Туркменистан.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация