Гатузо: Игуаин иска да напусне Милан

13:37
Гатузо: Игуаин иска да напусне Милан

Мениджърът на Милан Дженаро Гатузо заяви, че нападателят на ,,росонерите“ Гонсало Игуаин иска да напусне тима. Аржентинският национал играе на ,,Сан Сиро“ под наем от Ювентус през този сезон, но е сериозно спряган с преминаване в редиците на Челси през зимния трансферен прозорец. Милан се класира за четвъртфиналите за Купата на Италия и след мача Гатузо призна, че трудно ще задържи 31-годишния Игуаин в клуба.

,,Ние сме много близки и си казваме всичко в очите“, сподели Гатузо пред Milan TV. ,,Ние сме откровени един с друг. Когато даден футболист направи своя избор е трудно да промениш мнението му. В момента той е играч на Милан и се опитваме всячески да го задържим. Не знам какво ще се случи“, призна бившият футболист на седемкратния европейски клубен шампион.

Игуаин, който има осем гола във всички турнири през сезона с екипа на Милан, попадна в състава на ,,росонерите“ за финала срещу Ювентус за Суперкупата на Италия, който ще се проведе в Саудитска Арабия в сряда. ,,Говорих с него, но е трудно да давам съвети, защото кариерата на един футболист е само 13-14 години“, продължи Гатузо.

,,Това е негово решение, не мое. Най-важното е всичко да бъде казано помежду ни. Все още не разбирам защо Игуаин не се чувства щастлив, при положение, че го виждам щастлив в съблекалнята. Ще видим какво ще се случи. Ако зависеше от мен, щях да го задържа и да вечерям с него“, завърши в типичния си стил бившият италиански национал.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация