Билбао тресна Севиля на "Сан Мамес" (видео)

19:18
Билбао тресна Севиля на "Сан Мамес" (видео)

Атлетик Билбао отчасти си върна на Севиля и спечели с 2:0 в днешния мач от 19-ия кръг на Ла Лига. Само преди три дни тимът на Пабло Мачин триумфира на “Сан Мамес” в среща за Купата на краля, но днес феновете видяха един неудържим Иняки Уилиямс, който реализира две зрелищни попадения (23 и 82.) Дебют за севилци направи вече бившият играч на Барселона Мунир Ел Хадади, който записа игрови минути без още да има тренировка с андалуския тим. Успехът дръпна Атлетик до 12-ата позиция, давайки им глътка въздух в борбата за оцеляване. Загубата отдалечи Севиля на цели пет точки от втория Атлетико Мадрид.


Домакините започнаха по-агресивно, решени да се реваншират на своите привърженици. Първата добра възможност за “лъвовете” дойде в 17-ата минута: Иниго Кордоба стреля, топката рикошира и попадна в ръцете на Томаш Вацлик. В 23-ата баските откриха резултата. Момчетата на Гайска Гаритано организираха скоростна атака отляво, Кордоба подаде към Иняки Уилиямс, той финтира Симон Кяер и нанесе прекрасен удар към далечния горен ъгъл - 1:0.


Това беше първи гол за Иняки на “Сан Мамес” от цели две години, два месеца и девет дни. Гостите от “Рамон Санчес Писхуан” създадоха опасна акция в 33-ата минута. Висам Бен Йедер подаде към Пабло Сарабия, който загуби директната битка с вратаря Яго Ерерин.


В 51-ата минута Пабло Сарабия стреля в стената, имаше съмнение за игра с ръка, но след използване на ВАР съдията прецени, че ситуацията е чиста и няма нарушенние. Баските стояха много добре на терена и не позволяваха на своя съперник да създава положения пред Ерерин. В 65-ата в игра за домакините се появи завърналият се от Алавес Ибай Гомес.

 

В 74-ата Андре Силва отправи атрактивен удар със задна ножица от 15 метра - в ръцете на вратаря. Три минути по-късно Ибай Гомес шутира опасно, ала Симон Кяер съумя да избие в корнер. В 80-ата в игра се появи дебютантът Мунир Ел Хадади. Две минути по-късно Иняки Уилиямс вкара зрелищно второ попадение и успокои феновете на стадиона. Нападателят пое от своята половина и се възползва огромното празно пространство в половината на адалуския тим. Той пое триково и показа страховита скорост, надбягвайки двама преди да насочи в мрежата - 2:0.


Следващият мач на двата отбора отново е един срещу друг - на "Санчес Писхуан" в борба за 1/4-финал за Купата на краля.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация