Валенсия и Хетафе са 1/4-финалисти за Купата на Испания (видео)

09:53
Валенсия и Хетафе са 1/4-финалисти за Купата на Испания (видео)

Отборът на Валенсия постигна класически успех при домакинството си на Спортинг Хихон в реванша от осминафиналите на Копа дел Рей. ,,Прилепите“ загубиха първия мач като гост с 2:1, но във втория мач не оставиха съмнения в превъзходството си. В герой за тима от Ла Лига се превърна Санти Мина, който отбеляза два от трите гола за победата.

Всичките попадения за възпитаниците на Марселиньо паднаха през втората част. Мина откри в 65-та минута, а десетина по-късно отново бе в прегръдките на съотборниците си. В последната минута на редовното време Феран Торес оформи крайното 3:0.

В друг реванш от осминафиналите Хетафе завърши наравно 1:1 като гост на Валядолид и продължи към фазата на четвъртфиналите. В първия мач отборът спечели с 1:0, което бе достатъчно за класиране напред в турнира.

Анхел Родригес откри в 29-та минута от дузпа за гостите, а Даниеле Верде възстанови статуквото в 50-та. За повече обаче Валядолид нямаше сили и така отпадна от Копа дел Рей. В сряда предстоят реваншите на Атлетико Мадрид, Севиля и Реал Мадрид.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация