България победи Босна и Херцеговина

23:16
България победи Босна и Херцеговина
Българският национален отбор по футбол победи тима на Босна и Херцеговина с 2:1 в последна контролна среща преди квалификациите за световно първенство през 2010 година, които стартират през месец септември. Мачът се игра на 15-хилядния стадион "Билино поле" в Зеница, а в герой за българите се превърна Димитър Бербатов, който отбеляза и двата гола за националите.

Първата част на срещата не бе добра за нашите национали, но все пак те се добраха до преднина от 1:0 благодарение на попадението на Димитър Бербатов в 26-а минута. С отлични изяви през първите 45 минути се отличи Димитър Иванков, който на няколко пъти се намеси решително при ударите на Муслимович и Пянич.

Второто полувреме започна страхотно за българите и след чудесна контраатака в 57-а минута, Мартин Петров проби по лявото крило и с брилянтно центриране подаде към Димитър Бербатов. Голаджията на Тотнъм намери топката с глава и разстреля Браншич за 2:0.

За съжаление преднината на българите от два чисти гола се запази само една минута и след грешка в нашата защита Ибричич прати коженото кълбо зад току що влезлия Стоян Колев, довеждайки резултата до 1:2 в 59-а минута.

До края на срещата домакините стигнаха до няколко чисти положения но липса на концентрация в завършващата фаза и гредата зад Стоян Колев ги лишиха от изравняване.

Контролата с Босна бе перфектно подбрана, тъй като първия мач на България е с отбора на Черна гора в Подгорица, което е много близо географски, а и футболно. За съжаление победата на националите ни не бе подплатена с добра игра, а Пламен Марков има доста проблеми за решаване предимно в защита.

Състав на България:

Иванков (Колев\'58), Сираков (Манолев\'83), Томашич (Иванов\'67), Илиев, Тунчев
(Илиев\'30), Вагнер, С.Петров, Ангелов (Генчев\'46) , Лазаров (Рангелов\'58), Димитров, М.Петров и Бербатов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

roommen
21.08.2008 11:35

Предлагам да се направи една ТЕМА и всеки един да може да си даде мнението за идеалните 22-ма български национали .

meh0
21.08.2008 09:40

Какво прави Захари Стоянов в националния отбор, този е пълна трагедия... гола на Босна дойде след негова грешка много е неориентиран.....

brickbat
21.08.2008 09:29

единственото което ме успокоява е че Черна Гора са по слаби от тия. Като че ли им липсва талант на тея наще трениори - един налага някакъв състав и после другите ги викат същие с малки изключения. Стойчков яикна едни. после Мъри същите, после Пенев същите, сега няма левскари а звено от чорбари (бивши и сегашни) но не виждам промяна - нито в играта нито в играчите. С тая защита може само Сан Марино да нени вкара гол, макар че имат един Марио Флик ако не се лъжа, так че и те сигурно ще ни вкарат

roommen
21.08.2008 08:38

Отново и отново не видях смислена игра от нашите момчета .През моят поглед сме зле , продължава делението на звезди и обикновенни ,няма обща кауза, пък за тактическа игра и дума да не става .Оф ,иска ми се да тръгнем с победа тези квалиификации ,вярвам че това не е невъзможно ,но с такава игра не мисля че ще сме от финалистите за СП.

stefivili
21.08.2008 07:53

Бербатов ако беше босненец-реален резултат 7:1 за Босна и Херцеговина

galii
21.08.2008 07:47

пълен късмет, че уния не могат да вкарат.а колкото до вагнер и захари сираков.....вън.по добре млади момчета да се обиграват.но така е докато не продадат вагнер трябва да играе в националния
а къде са " Звездите " МЕЧО,КЛЕЧО И ПЕЧО

Amon_Ra_
21.08.2008 01:21

Лелеее от тая статия излиза,че сме играли добре

SaDisTa
21.08.2008 00:19

Браво на нашите момчета и по-специално на Бербо.Дано продължи все така да бележи.Както тук така и в Англия