Фавр: Алкасер ще е резерва срещу Лайпциг

17:19
Фавр: Алкасер ще е резерва срещу Лайпциг

Старши треньорът на Борусия Дортмунд Люсиен Фавр сподели на пресконференция, че головият ас на ,,жълто-черните“ Пако Алкасер ще започне от резервната скамейка в двубоя срещу Лайпциг. Дортмунд започва втория полусезон в германската Бундеслига на върха във временното класиране с шест точки аванс пред действащия шампион Байерн Мюнхен, който може да съкрати дистанцията от лидера при успех в гостуването на Хофенхайм в петък.

Дортмунд няма победа на ,,Ред Бул Арена“, където има равенство и загуба в предишните си две визити. Алкасер се намира във впечатляваща форма след пристигането си от Барселона на 12 август миналата година, отбелязвайки 12 попадения в също толкова срещи в първенството. Но 11 от тях са като резерва, включително и хеттрикът през октомври в драматичния успех с 4-3 над Аугсбург на ,,Сигнал Идуна Парк“. 25-годишният испански нападател вкара и победния гол при ключовия триумф над шампиона Байерн с 3:2 в дербито през ноември. Алкасер получи контузия на бедрото в края на декември, което ограничи неговото участие в зимния подготвителен лагер в Марбейя и това означава, че той ще бъде оставен на пейката в мача с Лайпциг, като Фавр увери, че голмайсторът ще се появи на терена в даден момент.

,,Неговата травма бе разтежение. Отне му време да се възстанови напълно, това е очевидно, но сега той е отново здрав и готов за игра“, сподели френският наставник. ,,Разбира се, че той не взе участие във всяка тренировъчна сесия в Марбейя и не изигра нито един пълен мач, но той ще бъде в състава за двубоя с Лайпциг“, увери той. Алкасер е потенциално оръжие на Дортмунд заедно с отново здравия Марко Ройс, който бе болен. Двамата са реализирали 23 от 44-те гола на ,,жълто-черните“ до момента през кампанията.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация