Ясни са 1/4-финалните двойки за Купата на Краля (видео)

21:10
Ясни са 1/4-финалните двойки за Купата на Краля (видео)

Барселона ще срещне Севиля, а Реал Мадрид ще премери сили с Жирона, отреди жребият за 1/4-финалите от турнира за Купата на Краля, теглен днес в Мадрид. Другите две двойки са Хетафе - Валенсия и Еспаньол - Реал Бетис. Първите двубои ще се изиграят на 23 януари (сряда), а решаващите битки са насрочени за 30 същия месец (също сряда).

Барселона - Севиля е повторение на миналогодишния финал в надпреварата, когато каталунците разгромиха съперника с 5:0. Двата тима се срещнаха в спор за трофея и през сезон 2015/16, когато Барса отново триумфира, но с 2:0 след продължения. Припомняме, че Меси и компания печелят Купата на Краля през последните четири издания.

Другият голям фаворит за трофея Реал Мадрид има наглед по-лека задача срещу Жирона. Каталунците обаче отстраниха Атлетико Мадрид в предишната фаза измъквайки 3:3 на "Уанда Метрополитано" и класирайки се с голове на чужд терен. (1:1 в първата среща). Реал за последно спечели Купата на Краля през сезон 2013/14, когато победи Барселона с 2:1 на стадион "Местая" във Валенсия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация