Тони Надал: Дойдох в София, защото обичам тениса

16:33
Тони Надал: Дойдох в София, защото обичам тениса

Новият посланик на Sofia Open 2019 Тони Надал говори пред БГНЕС за очакванията си от турнира в София, как се развива тенис академията на Рафаел Надал в Манакор и как се стигна до неговото първо идване в България.

"Дойдох по покана на президента на Българската тенис федерация (Стефан Цветков б.а.), защото за мен е важно да помагам на тениса по всякакъв начин. Това за мен е нещо много хубаво. Удоволствие е да съм тук. Относно академията на Рафа в Манакор нещата вървят много добре. Имаме доста деца. Не е лесно да създадеш шампиони, но сме на път. Имаме някои прогресиращи тенисисти като Жауме Мунар, който е 74 в ранглистата, Каспер Рууд и Акира Сантилиян. Не е лесно, но опитваме да направим нещо с тези деца", заяви Тони Надал.

"Много е трудно да определя кой ще спечели турнира в София. Жребият ще бъде много тежък и може да натежи. Имате отлични тенисисти тук като Вердаско, Вавринка, Баутиста Агут, Хачанов, Циципас, Медведев. Всеки от тях може да спечели", завърши легендарният испански треньор.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация